Posté : 03-01-2019 Écrit par: Rédaction Temps de lecture: Minutes 2
Camper huren? Nederlanders zijn er snel bij

Camper huren? Nederlanders zijn er snel bij

Voor een fijne campervakantie kun je makkelijk een camper huren. Veel Nederlanders die dat doen, zijn daar ruim op tijd mee. Uit een Vroegboek onderzoek van Goboony blijkt dat meer dan de helft van de Nederlandse campergebruikers zijn of haar camper boekt in de vroegboekperiode (december, januari of februari). Dat maakt ons de vroegste boekers van Europa.

Uit het onderzoek blijkt dat 57% van de Nederlandse camperreizigers al in de maanden december, januari of februari een camper boekt voor de zomerperiode. Hiermee zijn Nederlanders een stuk sneller met het regelen van hun campervakantie dan inwoners uit andere Europese landen. Bij de Belgen, die op de tweede plek staan in het rijtje van landen waar vroeg geboekt wordt, mag 28% zich een ‘vroegboeker’ noemen. Britten (9%) en Italianen (4%) zijn een stuk minder van het vooruit plannen en zij regelen hun vakantie dan ook liever in de zomerperiode zelf.

Jongeren en 65 plussers zijn ‘laatboekers’

Slechts 4% van de jongeren tussen de 18 en 25 jaar regelt een camper in december, januari of februari. Ook een klein gedeelte (7%) van de 65 plussers plant de vakantie voor de zomerperiode al in die maanden. Beide groepen boekers zijn doorgaans flexibeler in het plannen van een vakantie. Vakantiegangers tussen de 41 en 55 jaar hebben vaak een fulltime baan en een gezin, waardoor zij genoodzaakt zijn om hun vakantie verder vooruit te plannen. Het gevolg is dat 41% van hen dan ook een camper regelt in de vroegboekmaanden.

Volkswagenbusje populair, vooral onder jongeren

Vakantiegangers die een camper willen huren, zoeken het meeste op het merk ‘Volkswagen’. Opvallend is dat deze groep vooral bestaat uit de ‘jonge’ camperliefhebbers in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar. Zij hebben het hippietijdperk niet meegemaakt, maar willen de nostalgie maar wat graag ervaren door op pad te gaan met zo’n camper.

Meer informatie over dit onderzoek? Dat vind je hier
Wil je ook een camper huren? Klik hier voor het actuele aanbod

Lisez la suite
Retour aux Actualités du Camping