Posté : 17-11-2020 Écrit par: Rédaction Temps de lecture: Minutes 2
Karsten Opera Blueline: milieubewust kamperen

Karsten Opera Blueline: milieubewust kamperen

Milieubewust kamperen, dat kan met de Karsten Opera Blueline tenten. Dit zijn momenteel de groenste en duurzaamste tenten op de markt. Ze worden namelijk volledig samengesteld uit gerecyclede materialen, zoals van spijkerbroeken.

De tenten in de Opera Blueline zijn vervaardigd uit Tencate BlueCAMP-katoen. Dat is een mix van gerecyclede spijkerbroeken en hoogwaardig katoen. Wel zo milieuvriendelijk dus.

50.000 liter water besparen

Deze mix biedt voldoende kwaliteit en is bovendien erg duurzaam. Door een deel van het katoen te vervangen voor gerecyclede jeans wordt er per tent maar liefst 50.000 liter water bespaard. Bovendien is er geen kleurstof nodig, omdat de spijkerbroeken de stof al een unieke blauwe kleur geven.

Karsten Blueline

Ook bij het overige materiaal is er goed gelet op de duurzaamheid. Zo maakt Karsten voor het grondzeil gebruik van restmateriaal dat vrijkomt bij de vervaardiging van Bisonyl. Dat wordt nu eens niet zoals gebruikelijk weggegooid maar speciaal voor Karsten tot een “recupasta” verwerkt. Daarmee kan de tentenproducent een duurzaam geproduceerd grondzeil maken dat net zo stevig is. Dat geldt ook voor de ritsen. Die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen.

Plus d'informations sur www.karstententen.nl

Camping-cars et caravanes

Vous recherchez un nouveau camping-car ou caravane ? Nous avons un super offre que vous pouvez choisir parmi les revendeurs et les particuliers. Ou préférez-vous regarder le dernier en premier ? Actualités du camping?

 

Lisez la suite
Retour aux Actualités du Camping